‘LOBBYING’ IN BRUSSEL EN EUROPA

Heb je de laatste aflevering van Panorama al gezien? “Privacy te koop”. Misschien moet je dat best eens doen, want je wordt bekeken. Stel je voor, alle gegevens die je ooit op internet postte, worden bewaard en kunnen later tegen je gebruikt worden. En dan hebben we het nog niet over belangrijke personen gehad en niet de ‘kleine man/vrouw’ zoals ik. Dit is onvoorstelbaar. Dit is niet ok.

Lobbyen, dat is hoe het fenomeen genoemd wordt. Volgens Van Dale Online “Druk uitoefenen op de politieke besluitvorming”, volgens andere bron (Cambridge Online Dictionary) “To try to persuade a politician, the government, or an official group that a particular thing should or should not happen, or that a law should be changed”. Het is al een oud begrip/fenomeen, maar de laatste tijd krijgt het meer en meer belangstelling.

Maar op welk politiek besluit wordt druk uitgeoefend? Op de nieuwe wetgeving die eraan komt waarmee Europa hoopt de Europese burger beter te kunnen beschermen. In het boek ‘Lobbying the European Union: Instituions, Actors And Issues vertelt er veel over.

Ik wil er zelf verder niet dieper op ingaan, want ik ben verre van expert in het gebied. Je kan zelf de aflevering herbekijken op deredactie.be of via volgende link, zo bent je  helemaal mee in wat lobbying is en hoe groot de impact is in Brussel en Europa. Panorama: Privacy te koop.

Bronnen: Van Dale Online, Cambridge Dictionary Online, Lobbying the European Union: Institutions, Actors, and Issues

Advertenties

Eén reactie

  1. Johan Buelens

    Ik had toch graag meer gelezen over jouw eigen mening, Christine! Zet je brein aan het werk, er bestaat geen foute mening! Mvg, Johan Buelens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s